Into the woods

missp_her_books_read missp_her_books_read
5 mrt 2024

De jaarlijkse vakantie, om naar uit te kijken, zeker nu haar nicht en neef mee gaan naar de plek waar ze zo gelukkig is! Want Rolf woont daar en elk jaar groeien ze meer naar elkaar toe! Eigenlijk is Emily zo verliefd, maar niemand heeft een vermoeden, zelf Rolf niet.
Waar ze niet op gerekend heeft, is het moeten delen in zijn aandacht. Ze trekken nu met meerdere leeftijdsgenoten op, nu haar ondernemende nicht Penny mee is.
Hoe zal deze vakantie eindigen?
Into the woods is een echte young adult met de nodige drama en romantiek. De leefwereld van jongeren staat centraal. Hoe sta je in de groep, wat zijn je grenzen, kom je op voor jezelf, hoe functioneer je in bepaalde situaties en hoe bewaak je je hart?! Allemaal issues die zo mooi naar voor komen bij al de personages.
Dit is vakantie als je jong bent, je beleeft en ondergaat en je staat niet bij alles stil, want je bent net nog niet volwassen genoeg!
De groepsdynamiek komt ook heel mooi naar voor wat het verhaal nog extra versterkte.
Jeske Meinema heeft het gedurfd om in een ander genre te schrijven en dat is zeker gelukt! Ze weet met de juiste details, gedragingen en situaties zo de leefwereld van de young adult generatie te creëren.
De feelgood kroop er soms summier in, wat ik wel kon appreciëren.
Ik ben ook into geraakt en kijk uit naar de vervolgen in de reeks.

4 sterren
@missp_her_books_read