Kerst aan zee

missp_her_books_read 17 december 2025
Sarah helpt haar moeder in het hotel. Ze verwachten gasten tegen de kerst, dus alles wordt aangekleed en voorzien om in de juiste sfeer te geraken.
Als ze verneemt dat plots Callum Henshall uit Schotland met Kerstmis hun kan uitkomt, is ze zenuwachtig en zo hoopvol. Zou ze haar liefde in toom kunnen houden? Zou ze op zijn huwelijksaanzoek in kunnen gaan?
Tijd gaat ze soms te kort hebben want ook in het dorp blijft het leven doorgaan en ontstaan er situaties waar hun hulp en bijdragen worden gevraagd.
Kerst aan zee is een historische feelgood, waar soms net te veel kleine hedendaagse dingetjes in voorkomen. Hierdoor geraakte ik niet altijd helemaal in de tijdsgeest waar het verhaal zich afspeelde.
De warmte van kerst en de tradities kwamen wel heel mooi en beeldend over.
De familiebanden en zorgen voor elkaar, in welke omstandigheden gaven zeer fijn aan hoe zorgzaam en flexibel ze zijn.
Julie Klassen zet een verhaal neer dat als basis het hotel met zijn uitbaters/familie heeft en de kerst een moment is waar we mee mogen aanschuiven.
Het heeft een klassieke insteek en toch is het al vrij ruimdenkend voor bepaalde situaties.
De romantiek is zeker aanwezig, maar wordt tevens ook wat in vraag gesteld vanuit Sarah.
Kerst aan zee is een verhaal waar je mee een stukje uitgenodigd wordt aan de kersttafel van de familie Summers.

3 sterren

@missp_her_books_read