uit het leven van scarlet

missp_her_books_read missp_her_books_read
6 mrt 2022

Scarlett midden de dertig, bouwt haar carrière als weddingplanner uit tot het hoogste niveau.
Haar kinderjaren zijn zeer chaotisch verlopen door haar aparte en kunstzinnige ouders.
Hierdoor heeft ze heel haar toekomst gepland in lijstjes en doelen.
Niets kan en zal wijken hiervoor, het geeft haar anders onrust en slapeloosheid.
Scarlett is erg sociaal en heeft vrienden en collega’s die er altijd voor haar zijn.
Haar vriend John waar ze al jaren mee samen is, komt op een dag met de mededeling naar Zuid Amerika te willen trekken.
Weg relatie, weg toekomst, weg lijstje en weg plannen!
Overstuur, verdrietig maar vooral boos laat ze zich één avond gaan!
Maar dat is nog niet alles dat haar goed georganiseerd wereldje op zijn kop zet! Ze is zwanger, niet geplant en vooral wie is de vader? Is het John haar ex of Red de onenightstand?

Uit het leven van Scarlet zag er volgens de synopsis erg veel belovend uit. Maar helaas heeft het boek mij teleurgesteld.
De chaotische opbouw en schrijfstijl, maar ook de overbodige vele woorden en zinnen zorgde ervoor dat het moeilijk was om in het verhaal te komen. De verhaallijn op-zich had best potentieel als deze gestructureerder en meer diepgang had gekregen. Het een feelgoodverhaal noemen vond ik moeilijk, je voelde de liefde niet, er was geen spanning van aantrekkingskracht en verliefdheid. De beschrijving op de achterkant dat Scarlet gevoelens krijgt voor de toekomstige bruidegom van haar klant vond ik helaas niet terug, wat voor mij één van de redenen was om het boek te lezen.
De kat en de wolfshond waren uiteindelijk één van de hoogtepunten waar ik om kon lachen en de liefde waarnam en voelde.
Na veel wikken en wegen kan ik dit boek niet meer dan 2 sterren geven.

2 sterren

@missp_her_books_read