verlangen naar new york

missp_her_books_read missp_her_books_read
19 mrt 2024

Charlie heeft een droom, een doel maar ook zoveel liefde en dilemma’s waar ze mee worstelt.
Ze volgt haar hart en ook de brieven van haar moeder zijn in her begin toch wel de leidraad van haar keuzes.
En soms, soms weet ze het niet meer, merkt ze dat ze toch niet genoeg voor zichzelf opkomt en is ze bang om de verkeerde keuze te maken. Waar is haar thuis? Belgie, New York of Parijs?
Het verhaal is in verschillende delen geschreven, een mooie keuze dat steeds een periode laat afsluiten. De titels die voor de hoofdstukken worden gebruikt geven een bepaald beeld en verwachtingen die de zin naar lezen erg stimuleren en de lezer nieuwsgierig maakt.
De personage Charlie is uniek, puur, chaotisch, een vat vol energie en liefde. Toch merk je goed dat door het verlies van haar moeder ze het niet altijd even breed heeft emotioneel. Zelf als lezer bij de brief fragmenten breek je een beetje met haar mee.
Het zoekende in alles van Charlie haar leven wordt zeer mooi weergegeven, het komt gelukkig niet te zwaar over, daar het echt met de finesse van Charlie wordt gebracht.
En toch komt het allemaal binnen, laat het je nadenken en geeft het mee dat het leven niet vanzelfsprekend en roze geur en maneschijn is.
Een verhaal over vriendschappen, doelen, liefdes, passies en de toekomst!
Sara Goossens heeft een heel andere aanpak en verhaallijn neergezet dan we van haar gewoon zijn. Deze is enorm geslaagd en laat zien dat ze groeit en durft als auteur.
New adult hoe ik ze graag lees en met een moderne en een vinnige stijl werd geschreven.
Een einde, tja dat einde duurde te lang, nee te kort, nee echt het was zoals het moest en echt op zijn Charlies!

4,5 sterren

@missp_her_books_read