Vertrouwen of verliezen
Honor heeft volgens haar omgeving alles! Rijk, mooi en zoveel kansen. Toch is ze totaal niet gelukkig, ze wil liefde, respect en welgemeende aandacht. Haar broer is overleden en dat is het schakelmoment geweest dat ze zich zo alleen en hulpeloos is beginnen te voelen. De zelfhaat heeft enorme gevolgen lichamelijk en psychologisch.
Haar therapeut adviseert om yoga te gaan volgen en daar ontmoet ze de instructeur en eigenaar Nicholas Salerno.
Nicholas is overdonderd door haar persoon en hoe beter hij haar leert kennen en ze hem toelaat, hoe overtuigender hij is dat deze vrouw bij hem hoort.
Maar kan hij op tegen de macht van haar ouders en haar zelfhaat?
Dit verhaal heeft me echtwaar meermaals omver geblazen tot stil gemaakt. Wat eerst enkel steamy begint gaat zo over in een rollercoast van issues en emoties!
De opbouw van het verhaal zit zeer goed in elkaar, je krijgt steeds de tijd om te plaatsen en bij te komen of het wordt juist afgewisseld met wat luchtigere fragmenten.
Dit verhaal bevat vele triggers, dus wees echt gewaarschuwd, ik geef bewust niet mee waarover, om de beleving van het verhaal juist te laten binnenkomen en te ontdekken.
Het geeft een erg realistisch beeld hoe opvoeding, thuissituatie en omgeving het leven kunnen bepalen. Hier krijg je heel mooi de twee uitersten mee en zie je beide hoofdpersonages er mee dealen op hun manier voor zichzelf of met elkaar.
Audrey Carlan heeft veel empathie in haar verhaallijn gestoken, de uiterlijke schijn die in deze maatschappij toch zo naar voor komt, doorprikt ze treffend. En dat was voor mij de kracht van dit boek. Samen met de normen en waarden, aanvaarding en houden van.
Ik vloog door het verhaal, het was niet weg te leggen, het moest echt uit zijn voor ik kon gaan slapen. Het kroop onder mijn huid en dat met de nodige emoties van boosheid, verdriet en warmte.
Tegen het einde kwam er iets te veel vaart in het verhaal, dat had voor mij persoonlijk nog iets uitgebreider gemogen.
Vertrouwen of verliezen heeft me geraakt en zal ik zeker nogmaals gaan lezen, omdat ik het gevoel heb dat het me weer zal raken en ik andere dingen ga zien en ervaren. Daar het zo mooi is het in laagjes en gevoeligheid geschreven.
4,5 ster
@missp_her_books_read
Maar kan hij op tegen de macht van haar ouders en haar zelfhaat?
4,5 ster
@missp_her_books_read