Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

vluchtroute

Het leven van de jonge vrouw Jacky, is door verliefd te worden op Stijn een hel geworden. Alles wordt haar afgenomen! Vrijheid, vrienden, veiligheid, toekomst, geluk, familie, leven…
Als blijkt dat de instanties ook niet mee werken door bepaald machtsmisbruik en vriendjespolitiek, is enkel angst en overleven haar toekomst.
Gelukkig maakt haar moeder maakt een plan, een waterdicht plan dat Jacky laat verdwijnen naar een andere omgeving en met een andere identiteit.
Maar is deze vluchtroute voldoende of drijft het alleen Stijn meer tot wraak?
Direct zit je in het verhaal, op het puntje van je stoel, ervaar en beleef je de angst van Jacky en haar moeder. Je hoopt, je denkt mee, je ontdekt en ondergaat bijna alles.
Het laat een zeer duidelijk en realistisch beeld zien wat stalken en partnergeweld is en veroorzaakt. Het is wel met respect en discretie beschreven op zo een manier dat het niet te gedetailleerd is, maar wel sterk en overtuigend binnen komt.
Ook de verhoudingen met de andere personages en hun participatie in het verhaal met Jacky zijn zeer sterk en perfect uitgewerkt.
In het begin is het wel even zoeken in de schrijfwijze rond vanuit wie het verhaal geschreven wordt, maar eens je wat hoofdstukken verder bent leest het vlot en beklijvend.
Eve W. Borghs gebruikt eerder een klassiekere schrijfwijze en woorden, ze bouwt spanningsvelden erg goed op, maar bewaakt wel het tempo. Hierdoor krijg je als lezer de tijd om dingen te plaatsen en bij te komen. Want heftig is het zeker met momenten. En toch is er altijd die hoop, hoop op verlossing, hoop op vrijheid, hoop op een relatie met haar vader en hoop in de liefde.
Eve W. Borghs, schrijft een een sterk debuut, dat mij verrast heeft op vele vlakken en zeer zeker laat uitkijken naar meer.

4 sterren

@missp_her_books_read

Reageer op deze recensie

Meer recensies van missp_her_books_read