Advertentie

Een roman met een mysterieuze insteek
Rhys Bowen is het pseudoniem van de 78-jarige Engelse Janet Quin- Harkin. Het kind uit Toscane is één van haar vele boeken, en is een verhaal wat zich gedeeltelijk afspeelt in de tweede wereldoorlog en gedeeltelijk in 1973, het verhaal neemt je mee van Engeland, naar Toscane. Het is een mengeling van romantiek, onderhuidse spanning en historie. De liefde speelt een grote rol in dit boek, niet alleen voor vader Hugo in de tweede wereldoorlog, ook zijn dochter Joanne komt liefde tegen in haar zoektocht naar het verleden van haar overleden vader. Een indrukwekkende zoektocht die zich niet zonder slag of stoot laat herleiden. Bowen schrijft op een werkelijk prachtige manier over de omgeving, de streekgerechten van Toscane komen ruim aanbod en de woordkeuze maakt dat het verhaal als een film wordt gelezen. Een hele fijne eerste leeservaring met deze Engelse auteur.
Beeldend en filmisch geschreven
Bowen weet mij te verrassen met de plotselinge spanning die zij in het verhaal verweeft, niet alleen in het heden ook in het verleden van Hugo hangt er een dreigend karakter op de achtergrond. De angst voor de vijand is voelbaar, angst voor de Duitsers, angst voor verraad, worden gedeeltelijk overheerst door de opbloeiende liefde. De schrijfstijl van Rhys Bowen is opmerkelijk, mooi lopende zinnen en er is aandacht voor details in verweven, dit geeft deze roman een idyllisch karakter ondanks de toch wel torsende sfeer. De romantiek overheerst en het Romeo en Julia gehalte maken dit boek tot een heerlijke leeservaring en een heel fijne aanrader.
Ben jij fan van een goed verhaal met romantiek en evengoed een spannende ondertoon dan mag je dit boek van Rhys Bowen niet missen 4 sterren voor Het kind uit Toscane
Lieve Leesgroet Moon Kager

Reacties op: Een goed verhaal met romantiek en evengoed een spannende ondertoon

43
Het kind uit Toscane - Rhys Bowen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners