Ontbreekt aan geloofwaardigheid

Moon.leest Moon.leest
17 mrt 2026

Als eerst wil ik even met jullie delen dat ik dit jaar de titel ‘McFadden-ambassadeur’ mag dragen. 🤩 Dit betekend dat ik het hele jaar lang de fysieke boeken van Freida McFadden mag ontvangen en recenseren die worden uitgegeven bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff! Hoe tof is dat?! Een vriendengroep bestaand uit drie stellen gaat met elkaar op reis naar een herberg in het bos. Niemand lijkt echt zin te hebben in dit uitstapje. (Waarom zou je dan überhaupt gaan?!) Wanneer ze onderweg zijn en in het bos rijden blijkt de auto stuk te zijn. Ze denken het stuk naar de herberg wel te kunnen lopen maar raken verdwaald. Een voor een komt er iemand om het leven. De manieren waarop mensen om het leven komen en vervolgens maar gewoon achter worden gelaten vond ik bizar. Ik voelde ook totaal niet mee met de personages. Voor mij kwam dit verhaal wat ongeloofwaardig over. Het plot op het eind heeft me ook niet echt doen verrassen. Ik vond dit dus een tegenvaller. Is er dan helemaal niets positiefs wat ik kan vertellen over dit boek? Jawel hoor, de schrijfstijl van Freida blijft heel fijn. Ze weet op zo’n manier het verhaal te beschrijven dat het heel vlot weg leest. Het idee van het verhaal is ook heel tof, het ontbreekt zich alleen aan geloofwaardigheid. Het deed me een beetje denken aan een typische thriller/horror film. Dit neemt niet weg dat ik nieuwsgierig blijf naar de volgende verhalen van McFadden!

Meer recensies van Moon.leest