Heftige thema’s
Dit boek was niet wat ik verwachtte toen ik de flaptekst las. Ik dacht dat dit zou gaan over twee gebroken mensen die elkaar vinden in hun verdriet met een romantische touch. Dit boek blijkt heftige thema’s aan te kaarten zoals zelfdoding, rouw/verlies etc. Ik wil niet te veel spoilers weggeven maar er komen nog meer andere zware thema’s aan bod. Ik vind altijd wel dat er dan vooraf iets in het boek had mogen staan als waarschuwing. Echter wordt hier aan het eind van het boek wel aandacht aan gegeven.
Het verhaal begint bij de dood van Sam, de vriend van Feline. Zijn dood wordt kort genoemd. Na de dood van Sam komt Ardan steeds meer in beeld in het leven van Feline, ook al waarschuwde Sam voor hem ‘je mag niet met hem omgaan schat, beloof me dat’. Ardan heeft een oogje op Feline en Feline gaat Ardan steeds interessanter vinden. De relatie tussen Ardan en Feline ontwikkelt zich gedurende de eerste helft van het boek. Het verloop tussen de twee wordt fijn beschreven, het boek leest ook vlot weg (ik las hem in een dag uit). Ook lees je verschillende spicy scenes die fijn zijn beschreven. Maar de grote vraag blijft; waarom waarschuwde Sam Feline voor Ardan? Wanneer uiteindelijk het duistere geheim van Ardan boven water komt wordt hier maar kort op ingegaan. Jammer, want hier kijk je toch het hele boek naar uit. Er komen veel heftige thema’s aan bod. Ik vind het jammer dat het zoveel thema’s waren die zo kort beschreven werden. Ik had hier echt meer details over willen weten. Ik heb nog zoveel vragen. Hoe zit het nou precies met de dood van Sam? Waarom waarschuwde Sam Feline voor Ardan? Waarom zit de moeder van Feline in een psychiatrische instelling?
Samengevat was het een verrassend verhaal met veel heftige thema’s die kort worden belicht wat vlot weg leest door een fijne schrijfstijl.
Ik hoop echt dat ik nog antwoord op mijn vragen krijg in de volgende boeken.
Ik hoop echt dat ik nog antwoord op mijn vragen krijg in de volgende boeken.