Susie heeft een plekje in mijn hart gekregen

NatasjaLeest 08 januari 2026
Susie Tennyson, 10 jaar oud, zeer intelligent, geliefd door haar ouders en oudere broer, Jimmy heeft één grote wens. Ze wil als astronaute naar de maan, hier heeft ze alles voor over. Haar gezin steunt haar hier in. Uit alles proef je de liefde voor elkaar in het gezin Tennyson.
Op haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door "papa".
Het boek wordt beschreven vanuit Susie, het boek begint in 1972 en eindigt in 2003. Het is niet in chronologische volgorde geschreven, hierdoor beleef je Susies verhaal intenser. Het verhaal gaat over liefde, vertrouwen, familie, vriendschap, maar vooral over overleven. Hoe een jong meisje volwassen wordt op een manier waarop géén enkel kind volwassen hoort te worden. Susie heeft haar intelligentie gebruikt om te overleven. Dit blijkt ook als het hele land achter haar gaat staan.

Jerrad heeft het weer klaargespeeld om me te boeien vanaf de eerste tot de laatste pagina. Ook als ik het boek niet las, bleef ik met Susie bezig. Ik heb het boek gelezen met een lach en een traan. Ik voelde de liefde tussen Susie en de mensen om haar heen. Maar de tranen rolden ook over mijn wangen. Deels door de haar opgedrongen omstandigheden, maar ook door haar beslissingen op latere leeftijd. De keuzes die Susie maakt waren achteraf heel begrijpelijk, maar man wat een bikkel. Susie heeft een plekje in mijn hart gekregen.

En toen ik er eindelijk achter kwam waar de titel, een getal vond ik best een aparte keuze, vandaan kwam, vond ik deze heel goed gevonden.

Meer recensies van NatasjaLeest