Voor liefhebbers van een psychologische thriller

NatasjaLeest 28 april 2025
Dit boek begint met een proloog waardoor je getriggerd wordt. Daarna gaat het boek een aantal jaren later verder.

Annette heeft mijn aandacht met de proloog gevangen, wie is deze dame en waarom kwam ze tot dit besluit?

Gedurende het boek volgen we Tomiko, die opgroeit in een arme buitenwijk van Tokio. Ze heeft een wens rijk worden en wil dit bereiken door een rijke man te trouwen. Als dit huwelijk uitgeblust is, neemt ze wraak. We leven met Tomiko mee vanaf haar zestiende. Annette heeft haar neergezet als puber, volwassene, geliefde en als ondoorgrondelijke vrouw. Als Tomiko iets in haar hoofd heeft, zal ze er alles aan doen om dit te bereiken! Soms zou ik haar door elkaar willen schudden, maar soms had ik ook medelijden met haar. Ik denk dat ze haar leven onnodig moeilijk gemaakt heeft.

Femke woont samen met haar man Koen en hun dochter Evi, van zes jaar.  Bart, de vader van Femke, is weduwnaar en leert via zijn werk een weduwe, Tomiko, kennen. Bart en Tomiko gaan steeds meer met elkaar om, maar Femke vertrouwt het niet. Ze gaat op onderzoek  uit en vindt verontrustende informatie. Bart  en Koen willen niet naar haar luisteren. Krijgt Femke gelijk of hebben de heren een betere mensenkennis?

De schrijfstijl van Annette was heerlijk, ik zat meteen in het verhaal en had moeite het weg te leggen. De manier waarop de verschillen tussen de Japanse en Nederlandse cultuur in beeld kwamen, lieten me meeleven met Tomiko, die ineens in een ander land terechtkwam. Ik zat op het puntje van mijn stoel toen er in Nederland iets gebeurde…… wie zat erachter en waarom? Het einde zag ik niet aankomen, maar past wel mooi bij het verhaal en Tomiko.

Als je van psychologische thrillers houdt, is dit zeker een aanrader.

Quotes:

Ze gaat toch een rijke man trouwen. En als die dood gaat, zoekt ze gewoon een nieuwe.

Maar mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn verstand.

Meer recensies van NatasjaLeest