Realistisch

Nathalie Luteijn Nathalie Luteijn
28 mrt 2017

SPOILER ALERT

Ik ben al jaren een groot fan van JEM, waardoor ik reikhalzend uitkeek naar dit boek. Helaas een dag later het ebook pas beschikbaar dan de releasedatum.

In 1 adem het boek uitgelezen. Het raakte mij op diverse punten persoonlijk. Niet dat het verhaal van Annie, uit haar visie geschreven, of die van Jack herkenbaar voor mij is, maar meer hoe het voelt om te worden "bedrogen". Wel kan ik mij herkennen in de persoon Annie. Jack is verboden terrein, maar als gevoelens zo diep gaan, hoe moet je daar dan mee omgaan. Het verhaal pakte dan ook direct. Het verhaal had zomaar een biografie kunnen zijn van iemand, zo realistisch is het.

Wel moet ik bekennen, dat het boek vol met vertaal, spellings en grammaticale fouten zit. Een voorbeeld, in het begin van het boek heeft Jack grijs haar en later bruin haar, terwijl navraag bij mijn Engelse vrienden, mij leerde dat er in het gehele boek niet over haarkleur word gesproken. Alleen over "dark hair". Dat is irritant. Eveneens zijn de spellingsfouten echt stom, dit had een simpele spellingchecker al kunnen herstellen. Dit is inmiddels het zoveelste boek van JEM dat door het vertaalbedrijf Textcase erg slecht is vertaald. Hiervan de uitgever, Xander, ook op de hoogte gebracht.

Of en als er een verbeterde versie gaat komen is het natuurlijk nog onduidelijk wanneer dit zal gaan gebeuren. Tot die tijd zul je hier doorheen moeten prikken. Het is te doen, het gaat immers om het verhaal.

De cover is echt slecht alsmede de vertaalde titel. Origineel heet het boek The Forbidden. Dat dit vertaalt is naar Mijn Verlangen, om blijkbaar maar krampachtig aan het woordje "Mijn" vast te blijven houden denk ik, is echt walgelijk. Als de Mijn verlangen weer naar het Engels zou vertalen, dan kom je uit op "My Desire" en dat is echt de plank misslaan is mijn bescheiden mening.

Nogmaals, het boek is een aanrader, zeker als je ook al kennis hebt kunnen maken met de eerdere boeken van JEM.

Meer recensies van Nathalie Luteijn