De hoge kust
De hoge kust is het debuut van de Zweedse Lina Areklew.
Het verhaal start met de grote veerbootramp van de Estonia. Hierbij verliest Fredrik zijn ouders, alsook zijn broer. Fredrik blijft geloven dat zijn broer niet is gestorven. Zijn lichaam is nooit gevonden nadat hij op een vlot wegdreef. Vijfentwintig jaar later is hij nog steeds overtuigd dat zijn broer nog leeft. Tijdens zijn zoektocht komt hij terecht op het eiland Ulvön waar hij na een dronken nacht en medicatie niet meer weet wat er is gebeurd en hoe hij terug in zijn hotelkamer belandde.
Ondertussen wordt de hoteleigenaar vermoord teruggevonden. Detective Sofia Hjortén wordt op de zaak gezet. Alle leugens en feiten die boven water komen, maken Frederik heel verdacht.
Het was voor mij geen fast-read. Ik was blij dat ik ook over het luisterboek beschikte. Op zich is het boek aangenaam geschreven. Vooral de stukken waarbij meerdere moorden plaatsvonden en het boek meer vaart nam.
In het begin krijg je een heel ander verhaal die eigenlijk helemaal losstaat van de eigenlijke oorzaken en gebeurtenissen van de moorden, het verhaal van Fredrik. Ik verwachtte misschien een andere insteek die ikzelf moeilijk kon loslaten.
Ook waren er heel wat details en namen die het niet altijd makkelijk maakten om te volgen, maar wel belangrijk zijn voor het verhaal.
De plot van het verhaal, de moordzaak, zat verrassend in elkaar. Het was niet voorspelbaar. Dus dat is zeker een meerwaarde.
Ik ontving het boek van VBK uitgeverij.
Ik ontving het boek van VBK uitgeverij.