Een echte feelgood!
Al heel lang staan er boeken op mijn TBR van Susan Muskee. Ik zie zo vaak leuke boeken langskomen en Susan lijkt me ook zo'n enthousiaste madam als ik ze op bookstagram zie!
Toen haar nieuwste boek in de bus zat (thanks @vbkuitgevers @vbkbelgie ) was dit voor mij een schop onder mijn kont om eindelijk ééntje te gaan lezen. De cover alleen al doet je denken aan vakantie, knusse winterdagen met een boek en tasje thee.
Het boek is een echte feelgood. Heel makkelijk verdwijn je in de wereld van Emma, het hoofdpersonage, die een B&B koopt in Oostenrijk. Wanneer ze er toekomt wachten haar wat minder aangename verrassingen, want de B&B is in slechtere staat dan verwacht. Daarnaast ontmoet ze Bas, haar concurrent, en valt halsoverkop voor zijn charmes.
Dit verhaal was genieten van begin tot einde. Ik heb het in korte tijd verslonden, want het leest enorm vlot. Geen saaie momenten of overbodige scènes. Alles past in het plaatje. Op zich merk je vaak wel waarheen het verhaal gaat, maar dat is helemaal niet hinderlijk. Het is als een warm dekentje. Emma en Bas zijn beide personages om van te houden. Respect voor Emma, want ze is een enorme doorzetter met haar verbouwingen en toch best wel tegenslagen die ze moet bekopen.
Gelukkig wordt ze algauw geaccepteerd door de dorpbewoners. Er hangt een gezellige, gemoedelijke sfeer. Je zou bijna wensen dat je zelf in dit dorpje woont.
Er zitten in het verhaal nog nevenpersonages waarvan ik best wel nieuwsgierig ben wat hun verhaal is of hoe het zou verder gaan. Bijvoorbeeld de zus van Emma, Loïs. Of Didi.