High five voor mezelf!
Jij bent de belangrijkste persoon in je leven! Mel Robbins leert je daarom in dit boek een high five te geven aan jezelf. Letterlijk! Dit voelt in het begin heel gek, maar je voelt een shifting vanbinnen.
Wanneer je vaak twijfelt aan jezelf, jezelf soms vergeet en achteruit stelt, voelt dat je de hele tijd zelfkritiek uit,... Dan is het een aanrader om dit boek vast te nemen.
Het boek staat vol met tips en inzichten, maar er zijn er enkele die ik echt heb aangeduid en probeer toe te passen:
- Iedere ochtend een high five aan mezelf
- 3 magische zinnetjes: 'Ik ben veilig. Ik ben oké. Ik ben geliefd. (Geeft zoveel rust!)
- Rekening houden dat ik mijn nervus vagus kan kalmeren door o.a. goed te letten op ademhaling, wandelen, neuriën...
- I.p.v. sorry zeggen, dank je wel zeggen (moeilijk!)
Mel Robbins heeft een heldere boodschap en brengt deze duidelijk en best ook wel kordaat over. Dit boek kreeg ik van @vbkuitgevers toegestuurd. Het was niet mijn eerste boek van haar. 'The let them theory' las ik een tijdje geleden ook. Deze kan ik eveneens aanraden. Je zal niet alles onthouden uit de boeken, maar dat hoeft ook niet. Neem mee wat je aanspreekt. Kleine stapjes zijn vaak de beste. Anders geeft het toch maar stress. En laat dat nu net zijn wat we willen vermijden.
- Iedere ochtend een high five aan mezelf
- I.p.v. sorry zeggen, dank je wel zeggen (moeilijk!)