De hooikinderen
Twee weken geleden mocht ik dit prachtige boek bij Eva afhalen. Mijn eerste reactie toen ik het boek thuis in mijn handen nam: Wat een leuk formaat en wat een prachtige cover! Die zachte kleuren, die prent. Wauwh! Toen ik het opende werd mijn enthousiasme niet minder. De binnenkant is ook een pareltje met prachtig geïllustreerde klaprozen.
Verhalen over de oorlog hebben me altijd al aangesproken. Hoewel deze de laatste jaren mijn boekenkast niet altijd bereikt hebben. Ik vermoed door het krijgen van kinderen en alle emoties die zulke verhalen met zich meebrengen... Wat ben ik door dit boek gevlogen! Dankzij niet al te lange hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van Eva, heb ik me volledig aan het verhaal kunnen overgeven. Het speelde zich af in mijn hoofd als een film. Het zijn heftige gebeurtenissen, maar het wordt niet té zwaar. Waardoor het boek ook goed leesbaar is voor jongeren en volwassenen. Ik bewaar het alvast voor mijn eigen kids binnen een paar jaar.
De hooikinderen geeft een klein onderdeeltje weer over de oorlog. We volgen het verhaal van Suzanna gedurende deze vier jaar eerste wereldoorlog. Het is mooi om te zien hoe zij evolueert van jong meisje naar een krachtige jongedame. Weliswaar noodgedwongen door de oorlog.