Pas op aan wie je je huis verkoopt...

NathalieTrmt 26 februari 2026
Margo en Ian wonen in een appartement totdat ze hun perfecte huis kunnen kopen. Alleen duurt het aanschaffen van dat perfecte huis langer dan verwacht. Telkens is het nét niet en daardoor wordt Margo wanhopig. Als ze hoort van een huis dat volgende maand op de markt komt in een van de populairste buurten van Washington raakt ze geobsedeerd en is ze tot alles in staat om haar droomhuis te bemachtigen.
▪︎
Wat een geluk dat ik dit jaar deel mag uitmaken van de @worldofthrillers Boekenclub! Daarin bespreken we in een gesloten Facebookgroep enkele leuke thrillers die dit jaar verschijnen. En het eerste daarvan is ‘Het beste bod’ van Marisa Kashino.

Het boek had me meteen nieuwsgierig gemaakt. De titel in combinatie met de cover maakt duidelijk dat dit over een huis gaat en dat het een spannende veiling zal worden. Margo en Ian lijken als een koppel dat het klassieke huisje-tuintje-kindjepad volgt. Wat onschuldig begint met het volgen van dezelfde yogales als een van de eigenaars slaat al snel om in een pure obsessie.
Eerlijk gezegd vond ik de hoofdpersonages Margo en Ian niet bepaald sympathiek. Margo gaat over lijken om het perfecte huis te kunnen bemachtigen en Ian is niet bepaald de meest loyale partner. Ik snap dat de immowereld de dag van vandaag heel veel concurrentie kent maar Margo gaat hier wel heel ver om zich te verzekeren van haar droomwoning. En telkens als ik dacht dat het niet gekker kon, kwam er een nieuwe plottwist die me van verbazing even deed stilstaan.
Psychologisch is dit boek zeer sterk: want ook al ging ik met veel beslissingen van Margo niet akkoord, ik werd meegezogen in haar gedachtegang en emoties.

Ik had soms moeite met het verhaal te volgen, wegens sprongen in tijd en locatie tussen hoofdstukken (op een bepaald moment waren er al enkele dagen verstreken tussen het einde van het vorige hoofdstuk en het begin van het nieuwe).

Misschien toch even de mensen in die in je omgeving een huis willen kopen of verkopen wat beter in het oog houden ;)

Het beste bod is het debuut van Marisa Kashino en wordt binnenkort verfilmd.

Bedankt voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van NathalieTrmt