Verontrustend tot het eind!
Elk verhaal in dit boek draait duidelijk rond tekeningen (the clue is in the title): een reeks gemaakt door een zwangere vrouw, een kindertekening, de plaats delict van een moord... En hoe verder je komt in elk verhaal, hoe verontrustender de tekeningen aanvoelen. Je merkt ook al snel dat niets is zoals het lijkt en het allemaal veel spannender uitdraait dan je verwacht.
Ik hou ook wel van een verhaal met een unreliable narrator en verhalen die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben.
Na het lezen bleef ik met een wat ongemakkelijk gevoel achter dus het boek was zeker spannend!
Ok, er waren enkele onlogische elementen in het verhaal maar het is over het algemeen zo goed uitgewerkt dat ik daar al snel langs keek.
Vreemde tekeningen is geschreven door een Japanse Youtuber waarvan de identiteit slechts bij enkele mensen bekend is.
Dit boek lazen we voor de eerste bijeenkomst van 2026 met de leesclub. Ik was blij te horen dat er zovelen toch wel enthousiast waren.
Zelf kijk ik er al naar uit om Vreemde huizen te lezen (ik hoorde tijdens de bijeenkomst waaien dat die zelfs nog beter is!).