Wat een puzzel!
Ik las dit boek voor het eerst toen het verscheen en was toen meteen onder de indruk. Blijkbaar had ik ook de leden van onze leesclub enthousiast gemaakt, want het boek werd geselecteerd voor onze vorige bijeenkomst. Klein gelukje: ik mocht het boek dus nog eens lezen! Want ja, het boek verscheen nog niet zo lang geleden maar ik kan vooral onthouden of ik een boek goed vond maar veel details ontsnappen me dan. Uiteindelijk heb ik het luisterboek geluisterd op versneld tempo en kwam het hele verhaal terug.
▪︎
Het is voor mij moeilijk om dit boek als een roman of als een thriller te zien, voor mij is dit boek gewoon een drama (is dit eigenlijk wel een genre op zich?).
Door de dubbele tijdlijn (1990 en heden) kom je beetje per beetje te weten wat er gebeurd is. Zo wordt duidelijk dat niet alles is zoals het lijkt. De auteur heeft hier echt een goede puzzel gelegd!
Het is leuk dat de auteur haar best deed om de correcte muziek uit die tijd aan te halen.
Mooi detail dat het verhaal van Fanny eindigt met de start van het boek, namelijk het begin van het werkdocument. Zo heb je ergens wat het gevoel dat je in een cirkel zit en het verhaal zomaar opnieuw kan verteld worden.
Het boek is heel vlot geschreven en door de beschrijvingen heb je het idee dat dit plaatsje echt bestaat. De puzzel die de auteur legt zit zó goed in elkaar.
Ik kan dit boek alleen maar aanraden!
▪︎
Ik kan dit boek alleen maar aanraden!