Leuke whodunit
Megan Smit weet sinds ze kind was dat ze een aardig meisje is. Een aardig meisje met leven vol tegenslagen: haar vader stierf toen ze zeer jong was en ze kon ontsnappen uit een gewelddadige relatie. Als ze verhuist naar een nieuw appartement ziet ze dat meteen als een nieuwe start in haar leven. Alleen lijkt die nieuwe start wat te haperen als enkele maanden na haar verhuis, één van haar buren dood in de traphal ligt en de politie haar komt oppakken in verdenking van moord.
Is Megan Smit echt een aardig meisje en is dit allemaal een misverstand? Of heeft ook zij een donkere kant?
▪︎
Dit boek is niet echt een thriller maar een spannende whodunit. Het lijkt wel alsof alle bewoners van het appartementsgebouw een motief hebben om de buurman iets aan te doen. Maar wie heeft ook effectief het wapen opgepakt en effectief een moord gepleegd? Doordat er zoveel verdachten zijn, probeert de auteur op die manier verwarring te zaaien. Ik probeer bij dit genre boeken niet te veel vooruit te denken en het verhaal wat over mij heen te laten komen in de hoop dat ik verrast wordt op het einde. Het was voor mij voor het einde duidelijk wie de dader was maar de opbouw ernaartoe zat wel goed in elkaar.
Door de korte hoofdstukken en het wisselen van perspectief leest het boek vlot en blijft het ook telkens interessant om de wisselende visies op de gebeurtenissen te weten te komen. Je komt zo ook dingen te weten die voor de andere personages verborgen blijven maar wel belangrijk zijn voor het onderzoek naar de moord. Ik vond het afsluitende deel, waarbij de bekentenis wordt gedaan aan één van de rechercheurs, mooi in het geheel verwerkt.
Een aardig meisje verschijnt op 8 oktober 2024.
Bedankt aan uitgeverij Ambo Anthos voor het digitale recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke review.
▪︎
Een aardig meisje verschijnt op 8 oktober 2024.