Wat een verhaal!
Floreana, deel van de Galapagos-eilanden, is in de jaren dertig het toneel van een utopische droom. Enkele Europeanen trekken erheen op zoek naar het paradijs. In het begin bouwen dokter Friedrich Ritter en zijn patiënte Dore Strauch er een hun eigen kleine paradijs, weg van de problemen die buiten het eiland gaande zijn.
De buitenwereld begint verhalen te horen over hoe idyllisch het leven is op Floreana en al snel komen er enkele bewoners bij. Dit zorgt onderling voor spanningen en jaloezie. Als er uiteindelijk mensen verdwijnen lijkt de droom een nachtmerrie te worden.
▪︎
De auteur is erin geslaagd om een non-fictieboek heel leesbaar te maken. De kaft zegt al “Stranger than fiction” en het leest ook bijna als een thriller, het verhaal had mij echt in de ban “Wat is het volgende dat hier gaat gebeuren?”.
Alle gebeurtenissen en gesprekken in het boek zijn echt gebeurd. Daarvoor had de auteur toegang tot dagboeken en archieven waardoor het verhaal heel gedetailleerd is.
Ben je op zoek naar een true crime boek met een hoog wow-gehalte, dit boek is echt iets voor jou!
Bedankt aan @hebbannl voor het boek in ruil voor een eerlijke review.
▪︎
Bedankt aan @hebbannl voor het boek in ruil voor een eerlijke review.