Interessant onderwerp maar niet onder de indruk van het boek

NathalieTrmt NathalieTrmt
20 mrt 2024

Het was deze maand tijd voor boek twee van de World of Thrillers leesclub: Dag één van Abigail Dean.

Tijdens een toneelopvoering in het stadje Stonesmere vindt plots een schietpartij plaats. De slachtoffers zijn een leerkracht en enkele leerlingen, de schutter maakt een einde aan zijn eigen leven. Na deze gebeurtenis krijgt het stadje te maken met complottheorieën en het is moeilijk om het onderscheid te maken tussen wat waar is en wat niet. Het wordt duidelijk dat meerdere mensen in de gemeenschap geheimen met zich meedragen.

De insteek van het verhaal vond ik interessant: schietpartij op een school en daarbij complottheorieën. Alleen kon de uitwerking beter en kon met dit onderwerp veel meer gedaan worden. Na enkele hoofdstukken was ik enorm in de war: verschillende POV's met daarbij ook nog eens verschillende tijdslijnen waardoor ik vaak moest terugbladeren naar vorige hoofdstukken om weer wat duidelijkheid te krijgen. De schrijfstijl bracht mij met momenten nog meer in verwarring: het boek voelt chaotisch geschreven en hier en daar staan plots zinnen waarvan ik dacht "Waar komt dit nu vandaag?".

Ik hou er niet van om zo negatief te zijn over een boek maar moest dit boek geen deel uitmaken van de leesclub, ging ik het waarschijnlijk niet uitgelezen hebben...

Heel erg bedankt aan Word of Thrillers en Harper Collins voor het leesexemplaar in ruil voor een eerlijke review en dat ik dit jaar lid mag zijn van deze leesclub.

Meer recensies van NathalieTrmt