Schitterend debuut
Robert, Wes en Jenny zijn drie vrienden die in de jaren '90 hun weg zoeken in het leven. Ze wonen in een rustig plattelandsdorp dat langzamerhand omgevormd wordt tot randgemeente. Elk gaan ze in het leven een andere kant op maar blijven ze contact houden met elkaar. Als in 2020 een fiets uit de vaart wordt gehaald, wordt het duidelijk dat dit niet de enige tragedie in het verhaal is.
▪
'De verkavelingen' is echt een oer-Vlaamse roman. Het was fijn om eens te lezen over een dorp dat bij wijze van spreken om de hoek kan liggen.
Door de start van het verhaal (de fiets die uit de vaart wordt gehaald), weet je al dat er iets ergs gebeurd is, maar de hele weg naar wat er precies gebeurd is blijft vasthouden.
Het boek zit vol beeldende taal, herkenbare personages en gebeurtenissen, rake observaties en droge humor. Daardoor verveelt het verhaal geen moment.
Ik ben zo blij dat dit boek mij aangeraden werd (Bedankt, Emilie!) want ik ging dit boek is echt een aanrader!
▪