Nagelbijtend spannend
“ Kil “ geschreven door Johnny Bollé
De cover valt direct in het oog door de rode kleur van de naaldhak en de titel waar je de koude rillingen van krijgt.
Ik was achttien toen ik mijn moeder vermoordde.
Dit is de start van het tiende boek van deze auteur en zet direct de toon.
Paloma is een alleenstaande moeder met een dochter Coco genaamd en zij moet voor hen beide de kost verdienen.
Dan solliciteert zij als privé lerares bij de familie Rosie voor hun dochter Cassie. Deze wonen in een prachtig huis en er is geen nee te koop. Haar dochter Coco mag mee en ze gaan op het prachtige landgoed wonen.
De twee meisjes Cassie en Coco worden dikke vriendinnen en alles lijkt goed te gaan maar niets blijkt minder waar.
Er gebeuren vreemde en onverklaarbare dingen in en rond het huis en de sfeer is niet altijd hoe het zou moeten zijn.
Totdat het Paloma allemaal teveel wordt en zij ondanks het riante salaris weggaat, dit tot groot ongenoegen van Coco.
Dan begint het verhaal een rare wending te krijgen en wordt je als lezer steeds op het verkeerde been gezet. Je denkt dat je het door hebt en toch is dat niet zo en waardoor je aan jezelf begint te twijfelen. Maar het houdt je in zijn greep en je kunt er eigenlijk niet mee stoppen.
De spanning wordt heel langzaam naar een hoogtepunt opgevoerd en de gebeurtenissen liegen er niet om.
Het is een psychologische thriller met een diepe onderlaag en geweldige personages die je niet allemaal aardig vindt maar wel heel goed leert kennen.
De hoofdstukken gaan van heden naar verleden zodat je steeds begrijpt waarom iets juist wel of niet gaat zoals het gaat.
Kortom weer een boek wat je op je puntje van je stoel laat zitten.
Ik was achttien toen ik mijn moeder vermoordde.
Dit is de start van het tiende boek van deze auteur en zet direct de toon.
Kortom weer een boek wat je op je puntje van je stoel laat zitten.