Een andere kijk op

Nel Crea 03 augustus 2025
“ Het verkeerde pad “ geschreven door Meta du Crocq.

Christel een leuke jonge vrouw zit niet lekker in haar vel en als ze voor de derde keer haar baan verliest is de maat voor haar vol.
Of het zo moet zijn valt er een brief op de mat van een voor haar onbekende oma. Ze heeft van deze oma een huisje geërfd in Frankrijk en omdat ze toch niets om handen heeft besluit ze om er naar toe te gaan.
Het huisje is heel mooi en ligt in een prachtige omgeving en het voelt direct als thuiskomen. Alles wat haar thuis zo benauwde valt hier weg en zelfs de buurman is een leuke man die haar direct wegwijs maakt en veel over oma kan vertellen.
Oma wist veel over de natuur en de werking van kruiden en bezat de gave om de toekomst te voorspellen en door het hele huisje heen vindt zij aanwijzingen en briefjes speciaal voor haar van haar oma.
Als haar moeder dan voorstelt om een cursus te doen over geneeskrachtige kruiden, helderziendheid en spiritualiteit gaat ze gelijk overstag.
Tijdens de cursus komt ze in contact met mensen die haar een kant van zichzelf laten zien waarvan ze niet wist dat ze dit in zich had.

Dan volgen we Christel in haar zoektocht naar haar roots, haar identiteit, haar gave en hoe ze hiermee om moet gaan.
Er komen liefdevolle mensen op haar pad die haar de waarde en de vreugde van het leven leren inzien. Haar pad is loodzwaar en zeker niet zonder gevaar, maar steeds met hulp van voor haar onzichtbare personen wordt zij de persoon die zij echt is.
Er wordt in het boek veel over heksen en hekserij gesproken en met voorbeelden weergegeven. Zelf heb ik dit als positief ervaren maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dit zo heeft.
Het personage van Christel wordt prima uitgediept en het leest prettig en snel.
Het boek ligt je, of je hebt er niets mee.

Meer recensies van Nel Crea