Genoten van het boek.

Nel Crea 27 februari 2026
A“ Dossier vermissing “ geschreven door Andrej Verhoeks.

De cover doet direct tot je verbeelding spreken. Een mooie dame achter de tralies wat kan daar achter zitten.
We maken kennis met een paar oude bekenden de rechercheur Gerard Vermeulen en zijn jonge goede collega Luuk van Nunen uit het boek “ Het meisje in de gender “
In Eindhoven zijn in korte tijd een aantal personen als vermist opgegeven door hun familie en vrienden. Hoewel de vermiste personen allemaal een rustig leven leiden , weinig familie of vrienden hebben is dit toch raar.
Gerard Vermeulen en Luuk van Nunen worden op de zaak gezet. Hoewel ze hun best doen zit er weinig schot in de zaak en dat frustreert hen beide heel erg.

Je leest in het boek al snel wie de dader is maar het recherche team heeft daar nog geen kijk op. Je leest hoe de dader zijn gruwelijke praktijken ten uitvoer brengt en je vraagt je af hoe dit mogelijk is en dat dit zomaar kan gebeuren.
Je leest over de slachtoffers zelf, hun angsten en onmacht over wat hen te wachten staat en het hoe en waarom dit allemaal zo gaat.
Het zit het team niet mee, Gerard is nog steeds de sympathieke en empathische rechercheur met zijn hart op de goede plek. Al heeft hij zelf ook wel het nodige te verstouwen. Samen met Luuk zijn ze een sterk team, de oudere met meer ervaring en de jongere met een moderne insteek maar samen strijdend tegen de misdaad in deze wereld.
Het plot is verdrietig en ook weer heel fijn dat erger voorkomen is.
Er zit een stuk onderhuidse spanning in het boek met veel menselijke trekjes en het gaat ook over echte mensen.
Beeldend beschreven waardoor je soms wel een keertje extra moet slikken.
Kortom een spannend boek met een thema wat zomaar werkelijkheid zou kunnen worden. (wat ik nooit hoop natuurlijk )

Meer recensies van Nel Crea