Verdriet en vragen
“ De geesten die niet langer zwegen “ geschreven door Roxanne Borgman.
We kijken naar een sombere cover met een jonge man op de voorgrond en een flatgebouw op de achtergrond.
Een kort verhaal over leven en dood en hoe men in het leven staat.
Rafiq is nachtbewaker in een groot appartementencomplex en heeft het prima naar zijn zin. Zijn halfbroer Vinnie en tevens zijn beste vriend werkt er sinds kort ook en samen maken ze er het beste van.
Dan door onverklaarbare redenen komt Vinnie om het leven. De politie denkt direct aan zelfmoord maar Rafiq kan en wil dit niet geloven.
Met behulp van Lani, een goede kennis en buur die contact kan maken met geesten en een zesde zintuig heeft gaat hij op onderzoek uit.
Er komen wat obstakels op hun weg en ze moeten alle zeilen bijzetten om achter de waarheid te komen waarbij de spanning steeds meer oploopt.
Een boek over zelfdoding waarbij de omgeving met duizend vragen achterblijft en nooit een antwoord gaat krijgen op het waarom. Wat is de rol van vrienden en familie in deze en hebben ze wel een rol.
Dit alles woord mooi beschreven en hoewel dit boek fictief is zullen er regelmatig mensen zijn die met zo’n trieste gebeurtenis te maken krijgen.
Er zit wel een stukje spiritualiteit in het boek en lopen er wat geesten rond waar je ook wat van kan vinden maar die het boek wel spannend maken.
Een kort verhaal over leven en dood en hoe men in het leven staat.