Gruwelijk spannend
“ Schreeuwende stilte “ geschreven door Marja Boomstra.
Dit is het vervolg op het boek “ Verdwenen stemmen “ en na een korte terugblik zit je direct weer in het verhaal.
Hoewel de kinderen dol op haar zijn loopt de relatie tussen Max en Elena niet echt goed. Iedereen is nog in de ban van wat er allemaal gebeurd is de afgelopen tijd en is extra op zijn hoede.
Max heeft aan Elena gevraagd of zij tijdelijk mee wil gaan naar Italië om daar voor de kinderen te zorgen zodat Max het familie bedrijf onder de loep kan nemen.
Elena moet hier nog even goed over nadenken of zij dit wel echt wil.
Haar demonen uit het verleden spelen haar nog steeds parten en voordat ze met Max mee zal gaan wil zij dit eerst tot op de bodem uitzoeken om uiteindelijk meer rust te krijgen.
De schok is groot als haar tante haar een tas geeft met spullen van haar overleden ouders en zij dingen ontdekt die ze nooit voor mogelijk had gehouden.
Niets is meer wat ze dacht dat het was en ze is de wanhoop nabij.
Uiteindelijk gaat ze toch met Max mee al blijft het verleden haar achtervolgen en voelt ze zich niet echt veilig.
Wat er dan allemaal gebeurd is met geen pen te beschrijven, de ene gebeurtenis is nog niet voorbij of de andere is al weer een feit. Elena moet voor haar leven vrezen en ook Max is niet veilig.
Geweldig goed beschreven personages met veel diepgang. Beeldend met veel oog voor details. Het leest als een sneltrein met weinig tussenstops. Het plot had ik zo niet verwacht en laat je verward achter
En weer is het de auteur gelukt om mij op het puntje van mijn stoel te laten zitten tijdens het lezen. Alleen de laatste zin moest ik even verwerken.
Elena moet hier nog even goed over nadenken of zij dit wel echt wil.
Niets is meer wat ze dacht dat het was en ze is de wanhoop nabij.