Het zal je maar gebeuren
“ De Derde Baarnse moordzaak “ geschreven door Katja Bongers.
We maken kennis met Iris een goed opgeleide jonge vrouw en haar vriend Ben waar ze dol op is.
Ze hebben het plan opgevat om samen een restaurant te beginnen waar goed en gezond eten maar vooral gezelligheid hoog in het vaandel staat.
Ben heeft in zijn vorige restaurant al een Michelinster gehad en weet dus van wanten. Hij is gescheiden en heeft een zoon die hij vrijwel nooit ziet maar wel steeds in zijn hoofd zit.
Iris heeft een bewogen jeugd achter de rug en is na de dood van haar moeder opgevoed bij haar oma en dit was zeker geen standaard vrouw. Hier heeft ze het goed gehad maar ook veel zorgen gekend.
Dan slaat het noodlot toe en zijn de plannen totaal anders geworden.
Er gebeuren steeds meer rare dingen en zij heeft het gevoel achtervolgd te worden en krijgt zelfs brieven die er niet om liegen. Het wordt zelfs zo erg dat ze naar de politie gaat, maar deze geloven haar niet direct.
Dan gaat het balletje opeens rollen en is de politie haar beste vriend. Er blijkt wel degelijk wat aan de hand te zijn en Iris moet zelfs vrezen voor haar leven. Met behulp van lieve vrienden die haar helpen en achter haar staan komt het uiteindelijk tot een ontknoping waar wel heel wat aan vooraf is gegaan.
Het is spannend, het leest prettig, al gaan sommige situaties wel heel erg snel. Het personage van Iris wordt mooi weergegeven met alle ups en downs. Er zit ook wel degelijk diepgang in het boek als je dat wilt zien.
Aan het einde van het boek lees je waarom het zich in Baarn afspeelt en het deze titel heeft gekregen en dan kijk je er toch weer anders naar.
Een boek waarvan ik heb genoten en zeker kan aanbevelen om het te lezen.
Dan slaat het noodlot toe en zijn de plannen totaal anders geworden.
Een boek waarvan ik heb genoten en zeker kan aanbevelen om het te lezen.