Ijskoud en warm

Nel Crea 09 juni 2025
“ Tussen sneeuw en bloed “ geschreven door Tamara Geraeds

Dit boek start in het koude maar mooie IJsland.
Om een nare ervaring in Nederland te vergeten gaat Iris van Vliet werken als au-pair bij Maren en Finmur en hun vier kinderen in IJsland.
De ontvangst is warm en hartelijk en Iris voelt zich direct opgenomen in het gezin.
De oudste twee kinderen zijn pubers uit het eerste huwelijk van Maren en de jongste kleintjes van Finmur en Maren.
Ze maakt ook kennis met Dario de ex van Maren en direct zijn er vlinders in haar buik die zij niet echt wil maar er toch zijn.
Dan wordt er in het anders zo rustige stadje een vrouw op afschuwelijk wijze omgebracht en alle sporen leiden naar Dario.
Het hele dorp is volkomen van slag en niemand gelooft dat Dario de dader zou kunnen zijn.
Iris kan er ook niet over uit en gaat in haar eentje op onderzoek uit en dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen en ze komt al gauw tot de conclusie, wie kan ik nu nog vertrouwen.
Wie is Dario eigenlijk en wat heeft hij met de moord te maken.
Er zijn allerlei ontwikkelingen en niemand kan er de vinger opleggen en het hele gezin lijdt daaronder.
Zelfs de politie heeft nog niet veel bewijs of een vermoeden over wie de dader zou kunnen zijn en de grote vraag is dan ook of het bij een dode blijft.
Als lezer krijg je al snel een vermoeden wie de dader zou kunnen wezen maar het antwoord laat nog wel even op zich wachten.
Het boek wordt vertelt vanuit meerdere personages en deze maken een mooie ontwikkeling mee.
Ook van de prachtige natuur kunnen we regelmatig genieten.
Het plot is zowel goed als triest van dit spannende boek.
Het was een fijne leeservaring.

Meer recensies van Nel Crea