De schaduwvriend
Dit boek heb ik met een readalong gelezen. Erg leuk om samen te speculeren over hoe het nou zit, wie we verdenken en wat er precies gebeurd is. Dat zorgt ervoor dat je een boek nog meer beleefd!
De schaduwvriend heeft een mysterieuze sfeer, perfect voor spooktober. Je voelt de spanning en het is moeilijk om het boek weg te leggen. Vooral door de kleine cliffhangers wanneer er gewisseld wordt tussen heden en verleden. Er zijn twee tijdlijnen in het boek, sommige hoofdstukken zijn in het heden en andere spelen in het verleden af. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je met veel vragen zit, maar ook langzaamaan dingen beter gaat begrijpen. Tot de plotwending, zag ik niet aankomen en vond hem heel passend in het verhaal.
Ook zijn het twee verhaallijnen. Het boek is geschreven vanuit Paul, zijn hoofdstukken zijn in de ik-vorm, zowel heden als verleden. Maar daarnaast lees je ook vanuit Amanda, die hoofdstukken zijn in derde persoon geschreven. Door haar perspectief kom je wat meer te weten vanuit het onderzoek van de politie. Ook deze afwisseling zorgt voor kleine cliffhangers en was een fijne afwisseling.