De Apple spice b&b

Nikkileest 14 oktober 2025
Ellie raakt haar baan en vriendje kwijt in de grote stad en vertrekt vervolgens naar haar roots. Ze keert terug naar Honeycrisp, de b&b van haar ouders. Terwijl ze daar is gaat ze haar ouders helpen met het organiseren van een lokaal festival en hoewel ze er totaal niet op zit te wachten, moet ze dit samen doen met Aiden, haar onverwachte huisgenoot, de koppige maar sexy zoon van de eigenaar van de appelboomgaard.

Wat was dit een heerlijke herfstige romance om te lezen. Het boek ademt de herfst, de activiteiten, het weer, de kleding, het eten en de omgeving, het is een en al herfst. Daarnaast is Ellie een ontzettend leuk personage dat erg leuk en levendig is neergezet. Ze neemt de lezer mee in haar gedachtes, acties en ervaringen. Ze is erg leuk en ze doet uitspraken als:

‘Ik zit veel liever Gilmore Girls te kijken en popcorn te eten met Aiden en Argos.’

Het boek heeft een hoge mate van voorspelbaarheid en ik moet bekennen dat ik daardoor ook wel een beetje huiverig was om te beginnen aan het boek. Ik was bang dat het boek wellicht door de voorspelbaarheid en de clichés al snel niet leuk zou zijn, maar ik heb enorm genoten van dit boek. Ergens verraste het me ook wel, ondanks dat je stiekem toch wel weet hoe het boek uiteindelijk afloopt.

De sfeer in het dorp is ook ontzettend leuk uitgewerkt, het voelt alsof je een herfstige cosy film binnen stapt. Ik vond dit boek echt ontzettend fijn, mede door de heerlijke herfstvibes en ook wel door de opbouwende relatie tussen Ellie en Aiden. Als je zin hebt in een cosy herfst verhaal, zou ik deze echt oppakken. Kan ik trouwens het adres van de b&b krijgen? Ik wil er logeren!

Meer recensies van Nikkileest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!