Hoe moeilijk kan het zijn?
Wanneer het leven van Emma even niet gaat zoals verwacht en gehoopt, koopt ze een B&B in de Oostenrijkse Alpen. Ze vertrekt vol optimisme en goede moed, maar haar al nauwelijks bestaande planning krijgt het zwaar te verduren met kapotte bedden, loslatend pleisterwerk, bruin water én een kattennestje. Het is hard werken, ook om de locals voor zich te winnen. Wanneer ze steeds meer haar plek vindt in de gemeenschap, vindt ze daarmee ook houvast, vriendschap en hulp bij haar verbouwing. Zal het Emma lukken haar ‘ik vertrek’ verhaal tot een succes te maken? En is die charmante local Bas eigenlijk wel te vertrouwen?
Wat was het fijn om weer te vertoeven in een verhaal geschreven door Susan. Het verhaal is zoals we van haar gewend zijn heel vlot en vol humor geschreven. Naast alle humor en de flinke dosis berglucht is er zeker ook ruimte voor wat meer diepgang. Wel vond ik dat enkele ruzies/discussies tussen sommige personages wat minder snel en/of gemakkelijk opgelost mochten zijn, of juist wat minder heftig waardoor ze sneller opgelost konden zijn, maar verder vond ik dit een heerlijk verhaal. Er zitten zoveel fijne elementen in het verhaal: de omgeving, de personages, de B&B en zelfs de dieren.
Emma is een leuk hoofdpersonage, maar er zitten ook zeker genoeg andere leuke personages in. Zoals haar buren, haar zus en de eigenaar van het locale café. Ik hoop stiekem dan ook echt op een vervolg met een andere bewoner als hoofdpersonage. De manier waarop de gemeenschap en omgeving zijn uitgewerkt zorgen voor een hele fijne small town romance en ik zou graag de B&B en Emma zelf een bezoekje brengen in Oostenrijk.