Op de top
Er zijn ontzettend veel steenbokken en er is maar één plek op de berg waar ze allemaal willen staan: op de TOP. Is deze plek voor de grootste steenbok? Of maakt de kleine ook een kans? En is winnen wel echt zo belangrijk?
Het is een boek waar allerlei gespreksmogelijkheden in te vinden zijn, zoals de beste willen zijn, omgaan met verlies en of winnen nou echt wel belangrijk is, helemaal als je het niet met anderen kunt vieren. Het geeft daarnaast ook reden tot nadenken bij de lezer - luisteraar. Los van dat dit natuurlijk fijn is bij een prentenboek is het daarnaast ook gewoon een grappig en leuk verhaal. De teksten zijn niet te lang, maar ondanks dat gebeurt van alles en er is van alles te zien.
De illustraties zijn ontzettend grappig en ik vind het leuk dat je de gezichtsuitdrukkingen van de dieren goed ziet op de illustraties waardoor je ie bijvoorbeeld over gevoelens kunt praten doordat echt van de bladzijde afspringt hoe de steenbokken erover denken.
Er zit ook een soort herhaling in het verhaal en dat werkt altijd top bij jonge luisteraars. Heel leuk om te zien dat mijn jongens herkenden waar de steenbokken naar toe gingen en probeerden te raden wat er op de volgende bladzijde te zien zou zijn. Het plezier als het goed was is dan natuurlijk fantastisch!