Perla en de piraat
Perla is een hond met twee superkrachten. Zij kan iedereen van zich laten houden én kan brullen als een leeuw! Als blijkt dat haar mensenbroertje Nico Rico verdwaald is op weg van school naar huis weet ze dat ze hem moet helpen! Wat kan Perla nu doen?
Dit tweede boek over Perla is een super leuk verhaal. Perla is een super leuk hondje en het is leuk hoe zij een steun is voor Nico. Samen durven ze meer dan alleen en dat wordt mooi neergezet in het verhaal. Naast het verhaal staan allerlei leuke illustraties die vol zitten met allerlei kleuren. Het plezier spat van de illustraties af. Het verhaal leert kinderen dat je samen sterk kunt zijn, maar ook dat het belangrijk is om niet zelf op pad te gaan. En er zit ook wel een belangrijke les voor de voorlezende pappa’s en mamma’s in: don’t judge a book (in dit geval de piraat - de buurjongen) by it’s cover!
Ik vond soms het taalgebruik net iets te kinderlijk, zoals ‘Baasje Mama & Baasje Papa’, maar verder leest het verhaal vlot voor en ben ik wel benieuwd naar nog meer avonturen van Perla!
Wat ik tot slot nog leuk vind is dat de auteur van dit boek menig boek voor volwassen heeft geschreven en dus nu aan kinderboeken begonnen is!