Verlangen naar het Italiaanse eiland
Callie vindt op een dieptepunt in haar leven een oude menukaart in haar ouderlijk huis. De menukaart leidt naar Caccipulia in Italië. Callie reist er naartoe om achter de waarheid te komen over het leven en het verleden van haar grootmoeder. Haar grootmoeder komt uit Italië maar vertelde hier nooit over. Waarom vluchtte ze uit Italië en kwam ze nooit meer terug? Kan het antwoord Callie helpen om te begrijpen wie ze zelf is, nu ze bijna alles kwijt is?
Dit is het derde deel van de serie over Het Italiaanse eiland. Na De geheimen en De belofte van het Italiaanse eiland dus nu Verlangen naar het Italiaanse eiland. De serie gaat over drie zussen tijdens de tweede wereldoorlog in Italië. Tijdens de eerdere delen lees je al iets over de laatste zus, maar je weet als lezer eigenlijk vrij weinig, dit zorgt er voor dat je als lezer nieuwsgierig start aan dit derde deel.
Het boek bevat twee verhaallijnen, die van Callie in het heden en de verhaallijn van de derde zus in het verleden. Er zit wat mysterie in de derde verhaallijn waardoor de lezer niet meteen alle antwoorden kan invullen. Dit is natuurlijk erg fijn.
Callie maakt bepaalde keuzes in het verhaal waardoor ze voor mij als lezer geen fijn personage was. Maar de verhaallijnen, en dan met name die in het verleden, waren erg interessant om over te lezen, waardoor het boek alsnog erg fijn lezen was. Je wil als lezer weten hoe het afloopt dus je vliegt door de bladzijdes heen.
Aan het einde heeft de auteur heeft er op een mooie manier voor gezorgd dat de drie boeken nog mooi en kort samenkomen, dit zorgt wel voor een fijne afsluiting van de serie.
Dit derde deel is een fijne toevoeging en afsluiting van de serie, aanrader hoor!