Bon popcorn

Nikkileest Nikkileest
23 mrt 2026

Eind vorig jaar verscheen er een nieuw avontuur van de leukste maïskorrel van Nederland! Dit keer gaat Bob samen met Ellis, Dante én Karamella logeren in Parijs bij de tante van Ellis. Nog voordat ze de stad kunnen ontdekken, vinden ze in het bos een piepklein levend maïskorreltje. Ze is net zo opvliegend als Bob en dat zorgt natuurlijk voor de nodige chaos en problemen. Ondertussen probeert iemand het boshuisje in waar ze verblijven af te pakken om er een klimpark van te maken. Lukt het Bob om zich als grote broer te gedragen én het bos te redden?

Ikzelf en veel leerlingen op mijn school zijn dol op Bob Popcorn. Hoewel de hoofdpersonages hetzelfde blijven, voelt ieder deel weer fris en anders. Ook in dit verhaal zorgen de nieuwe omgeving, de nieuwe personages en de ontwikkeling tussen Ellis en Bob voor iets nieuws.

Zoals altijd is het weer een grappig, fantasierijk en heerlijk chaotisch verhaal. Bob zorgt voor zoveel humor dat het een feestje is om (voor) te lezen. De illustraties, die volgens mij op elke pagina te vinden zijn, voegen veel toe aan het verhaal en maken het nog levendiger. Het is extra leuk om Bob letterlijk door het boek heen te zien ontploffen én plezier te zien hebben. Dit samen met de speelse opmaak van de tekst maakt het boek heel aantrekkelijk en uitnodigend om zelf te lezen.

Wat was dit weer een feestje! Op naar nog véél meer avonturen van Bob, Ellis en de anderen!

Meer recensies van Nikkileest