De dochter van de kaartenmaker
De jonge Freida Ortelius moet aan het eind van de 16e eeuw Nederland ontvluchten vanwege de dreiging van de Spanjaarden. Via familie komt zij terecht in London. Onderweg wordt zij verliefd op een Hollandse kapitein en ze vestigen zich samen in London. Freida komt uit een familie kundige kaartenmakers en zelf kan ze er ook aardig wat van. Dit zorgt ervoor dat de interesse van de Britse koningin is gewekt. Tegen wil en dank stort Freida zich wel in een levensgevaarlijke situatie. Honderden jaren later vindt Robyn een bebloede kaart. Ze gaat op onderzoek uit en stuit op een oud geheim…
‘De rimpelingen van haar steentje in de vijver breidden zich naar buiten toe uit en raakte ook allerlei andere mensen.’
Dit is het derde boek dat ik lees van deze auteur en ik vind ze met het boek beter worden. De auteur heeft een hele fijne, beeldende schrijfstijl en je vliegt, mede door de korte hoofdstukken, echt door het verhaal heen. De auteur wisselt op een fijne manier de twee verhaallijnen met elkaar af en zorgt ervoor dat je beide personages goed leert kennen.
De verhalen van deze auteur worden gekenmerkt door de aanwezigheid van hooggeplaatste personen, in dit geval onder andere de koningin van Engeland. Persoonlijk vind ik dit altijd een erg leuke toevoeging omdat het verhaal daardoor nog wat interessanter wordt.
Het boek bevat een stukje Nederlandse geschiedenis waar ik niet veel weet van had. Ik vond het daarom een extra fijn verhaal om te lezen. Mede daardoor was dit voor mij een echte pageturner. Het is een spannend verhaal, vol met (Koninklijke) intriges, interessante verhaallijnen en twee interessante hoofdpersonages. Enorme aanrader voor als je van historische romans houdt!