Snor & Ootje
De katten Snor en Ootje worden wakker in een mysterieus bos. Ze weten niet waar ze zijn, ze zijn hun speelgoedmuisje Frits kwijt en ze hebben het gevoel dat ze achterna gezeten worden door geheimzinnige schaduwen. Allemaal erg spannend dus. Ze gaan naar de vallei van Verbeelding en beleven een mooi avontuur.
Snor en Ootje zijn twee leuke geïllustreerde katjes. Ook hun vriendjes zien er leuk uit. Het verhaal is vlot geschreven, al vond ik hier en daar de woordkeuze wat moeilijk. Aan de andere kant is dat natuurlijk alleen maar goed voor de woordenschatontwikkeling van jonge lezers. Het verhaal is niet alleen avontuurlijk maar er zitten ook mooie boodschappen in verworven. Zoals bijvoorbeeld jezelf goed genoeg voelen, het gevoel hebben dat je er mag zijn. Ondanks de vlot geschreven tekst en de mooie onderliggende boodschappen, miste ik wel wat illustraties. Ik vond de verhouding tussen de hoeveelheid tekst en de hoeveelheid illustraties een beetje scheef.
Dit is het tweede boek over over Snor en Ootje en de liefde voor de katten spat van de bladzijdes af. Een spannend avontuur over vriendschap, doorzetten en genoeg zijn