Naar de supermarkt

Nikkileest Nikkileest
9 mrt 2023

Vandaag deel ik met jullie dit prentenboek over de supermarkt. De supermarkt is natuurlijk een soort magische plek voor kinderen waar je van alles kunt kopen. Van een tomaat tot tandpasta, van brood tot een tijdschrift. Maar waar komen al die spullen vandaan en hoe worden ze gemaakt?

Dit boek is enorm leuk om samen door te bladeren en alles te bekijken op de plaatjes. Een mini zal zeker van alles herkennen uit de supermarkt wat hij of zij daar gezien heeft of herkent uit de keukenkastjes. Naast alle supermarkt items bevat dit boek ook korte stukjes tekst over de herkomst van bepaalde producten. Erg interessant en leerzaam.

Toch miste ik iets, dat ik dit miste is best wel vreemd, want ik ben vegetariër en onze kinderen eten ook vegetarisch. Maar toch miste ik in dit boek de pagina over vlees. Ik neem aan dat er jonge lezers zijn die deze pagina ook misten. De herkomst van vlees maakt het voorlezen natuurlijk een stuk minder gezellig en daarom zal de keuze ook wel gemaakt zijn, maar het blijft natuurlijk wel de realiteit dat er vlees gegeten wordt en dit zal ook altijd zo blijven. Dus wellicht was het een optie geweest om het vleesschap te laten zien en er verder niet over uit te weiden? Het had eventueel ook mogelijkheden geboden om uit te leggen waarom je er bijvoorbeeld voor kiest om geen vlees te eten. Maar goed, los van de missende pagina over vlees bevat het boek verder heel veel mooie tekeningen met producten uit de supermarkt. Een erg fijn boek om de supermarktervaring dat beetje extra te geven en zo op speelse wijze de woordenschat uit te breiden.

Meer recensies van Nikkileest