Net geen narwal
Kelp wordt diep in oceaan geboren en valt een beetje buiten de boot. Hij kan niet zo goed zwemmen als zijn mede narwallen en zijn slagtand is niet zo lang. Maar zijn vrienden leken er niet mee te zitten, dus Kelp zelf ook niet. Maar dan ziet hij boven water een magisch wezen, een wezen dat wel heel veel op hem lijkt. Is Kelp eigenlijk wel een narwal?
Sinds we het boek in huis hebben, heb ik het al zeker 10 keer voorgelezen aan mijn peuter en mijn bijna dreumes. Mijn peuter wordt steeds kieskeuriger met voorlezen, dus dat wil inmiddels echt wat zeggen. Dit prentenboek is lief, vertederend en schattig. Dit prentenboek is hoe het moet zijn. Het is niet erg als je anders bent. De vrolijkheid, liefde en acceptatie die van de bladzijdes spat zorgt voor een fijn gevoel tijdens het lezen. Dit boek is ideaal om kinderen te leren dat het oké is om anders te zijn, zelfs als je een eenhoorn blijkt te zijn tussen allerlei narwallen.
De tekst op de pagina’s is kort waardoor je het al kunt voorlezen aan de allerkleinsten. De illustraties zijn kleurrijk en vrolijk en er is op iedere prent wel iets leuks te zien.
En dan nog een leuke bijkomstigheid, afgelopen weekend stuitten we per stom toeval ook nog eens op de Netflix serie: Net geen narwal, gebaseerd op het boek, wat ontzettend leuk! We hebben meteen een paar afleveringen gekeken en wij zijn, met het hele gezin, fan van Kelp precies zoals hij is.