De spiegel die je niet in wil kijken maar wel moet inkijken
Mijn takeaway punten van het boek is dat je om heel veel dingen kan geven, maar je simpelweg niet de energie hebt om dit te doen. Je bent jezelf aan het uitputten. Door je zelfbeeld kritisch onder de loep te nemen en jezelf wat meer te laten gaan zorg je voor meer innerlijke rust. Door te falen leer je niet bang te zijn voor wat het leven je biedt. En door je te laten leiden door iets wat groter is dan jijzelf breng je jezelf tot een persoonlijk hoogtepunt.
Hoofdstukken in het boek zijn;
- 1. Doe geen moeite
-2. Geluk is een probleem
-3. Je bent niet speciaal
-4. De waarden van lijden
-5. Je maakt altijd keuzes
-6. Je hebt alles bij het verkeerde eind(maar ik ook)
-7. Falen is de weg vooruit
-8. Waarom nee leren zeggen zo belangrijk is
-9. ...en dan ga je dood
Het boek is fijn om te lezen, vooral het begin is erg spraakmakend. Maar dan lees ik verder en begin ik mijn focus te verliezen zodra er meer uitleg bij komt bij een begrip. Zodra mij een anecdote wordt verteld ben ik er weer met mijn gedachten bij, maar het heeft wel even geduurd voor ik het boek daadwerkelijk uit had. Het biedt wel fijne inzichten en is zeker het lezen waard als je kampt met angsten, fouten of zelfvertrouwen.
Het eerste hoofdstuk is ook een leuke shot challenge, voor elke keer dat je f*uck leest in het eerste hoofdstuk kan je een shot nemen. Nog voor je het eind van de helft van het eerste hoofdstuk hebt gelezen ben je al stomdronken.
Hoofdstukken in het boek zijn;
- 1. Doe geen moeite
-2. Geluk is een probleem
-3. Je bent niet speciaal
-4. De waarden van lijden
-5. Je maakt altijd keuzes
-6. Je hebt alles bij het verkeerde eind(maar ik ook)
-7. Falen is de weg vooruit
-8. Waarom nee leren zeggen zo belangrijk is