Wanneer alle sterrren op één lijn staan

NinaLan 27 december 2023
Een hele korte review
De wetenschap en romantiek zijn intrinsiek met elkaar verbonden in deze romantische Young Adult. Ook komen er verschillende perspectieven in terug naast die van de twee hoofdpersonages Natascha en Daniel. De chemie tussen de twee hoofdpersonages Natascha en Daniel spat zowat uit de pagina's. Ze complimenteren elkaar doordat de een romantisch is ingesteld en de ander meer op de feiten en wetenschap zit. Het boek zit net wat anders in elkaar dan een standaard cliché roman, waardoor je elke pagina aandachtig leest. Hoewel de perspectieven snel wisselen, stoort het niet. Ik vind het mooi hoe de tijd in het verhaal vloeit, ook al is het slechts één dag uit hun leven. Wat ik wel jammer vind als innerlijke cliché romanticus is dat het einde erg realistisch is. Het einde is goed geschreven, maar het laat een bittere nasmaak achter. Ook al heeft de schrijver een soort alternatief eind geschreven om dat te compenseren voor de romantische lezers onder ons, het blijft toch een alternatief einde.

Meer recensies van NinaLan