Advertentie

Fatale Keuzes is het debuut van Nina Verheij. Een debuut dat roept om een vervolg, want na het lezen van deze pageturner wil je als lezer alleen nog maar meer.

Het boek neemt je mee in het leven van politie-stagiaire Emily en haar vrienden Lisa, Matthijs, Jurre en Lucas. Als lezer raak je snel meer dan vertrouwd met hen. Door de natuurlijke manier waarop de auteur je laat kennis maken met hun leven, ontwikkel je als vanzelf sympathieën maar zeker ook antipathieën voor de diverse personages. Het boek heeft veel flashbacks, wat mij op voorhand huiverig maakte. Onnodig, want de flashbacks zijn dermate ingenieus geschreven en gepland, dat ze je nog nieuwsgieriger maken naar de actuele gebeurtenissen. Telkens wordt een nieuw tipje van de sluier opgelicht, maar hoe alles uiteindelijk samenvalt is voor de lezer pas aan het eind van het boek duidelijk. De woordkeuze en schrijfstijl van de auteur zorgen er ondertussen voor dat het boek vlot leest.

Het verhaal lijkt vanaf het eerste hoofdstuk direct spannend te zijn. Vanaf het tweede hoofdstuk leest het dan toch even wat meer als een roman, waarmee echter de sfeer en de setting goed neergezet worden. De gebeurtenis uit hoofdstuk 1 blijft echter al in je hoofd zitten.
Na een poosje neemt het verhaal weer een wending en weet de schrijfster de spanning van de thriller goed op te bouwen, met een onverwachte ontknoping. Het verhaal laat je niet meer los, totdat je uiteindelijk zelf weet hoe het zit.

En als het boek dan uit is, kun je niets anders dan een diepe buiging maken voor de fantastische wijze waarop de auteur alle losse draadjes en verhaallijnen bij elkaar heeft geschreven. En uitkijken naar het tweede boek met Emily in de hoofdrol natuurlijk.

Reacties op: Fatale Keuzes van Nina Verheij is een uitstekende keuze!

52
Fatale Keuzes - Nina Verheij
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker