Advertentie

DE familie Goldbaum zijn van oudsher rijke joden die allemaal in verschillende landen in Europa aan de top staan van een bank. Het is een traditie dat de kinderen huwen met een andere Goldbaum ten einde de naam en de rijkdom niet verloren te laten gaan. Greta Goldbaum van de Weense tak moet in het huwelijk treden met haar neef van de Londense branche. Ze kent Albert helemaal niet maar legt zich toch neer zoals zovelen voor haar bij de beslissing die over haar hoofd genomen wordt. Samen met haar broer Otto en haar neef Henri van de Franse familie vormt ze een hecht trio.
In het begin heeft ze het heel moeilijk om samen te leven met de voor haar saaie Albert maar mede door de vriendelijkheid van haar schoonouders en de medewerking van haar broer begint ze zich langzaamaan te schikken . Albert en Greta vinden elkaar en hebben het grootste respect voor elkaar. Wanneer de eerste wereldoorlog ten volle losbarst verliest Greta haar geliefde broer in Rusland deels doordat ze hem had tegengehouden om in Amerika een afdeling van Goldbaumbank te openen. Daar heeft ze het moeilijk mee. Ook haar man wordt uitgezonden naar Frankrijk om te vechten maar na een tijdje wordt hij ingezet om naar Amerika te gaan en daar samen met andere banken te proberen het tij te doen keren en de Duitsers te verslaan. Moeilijke familiesituatie ook vermits Greta in feite beschouwd wordt als de vijand vanwege haar Oostenrijks/Duits bloed al ligt haar loyaliteit bij haar schoonfamilie.
Een familie-epos dat boeiend wordt beschreven. Al zijn de stukken over de tuinen en de bloemen misschien wat langdradig toch vormen ze ook een essentieel gegeven in het verhaal. Heb dit boek zeer graag gelezen.

Reacties op: Tradities

47
De Goldbaum-dynastie - Natasha Solomons
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners