Advertentie
    Onno van Rijen Hebban Recensent

Als dierenarts Cassie Larkin op een avond naar huis rijdt, ziet ze aan de kant van de weg een man een vrouw aanvallen. Cassie denkt dat het om een huiselijk conflict gaat en belt het alarmnummer. Ook al krijgt ze te horen dat ze in haar auto moet blijven, gaat Cassie erop af. De man bedreigt Cassie en zegt dat hij haar zal doden als Cassie hem zijn gang niet laat gaan. Uiteindelijk vlucht de man met het busje van Cassie, waarin haar handtas met haar identificatie, adres en huissleutels zitten. Wanneer de volgende avond Cassie's echtgenoot Sam verdwijnt, begrijpt ze dat er iets mis is. Ze gaat naar de politie, maar die onderneemt geen actie. Cassie gaat daarom zelf op onderzoek.

Cassie moet kiezen tussen twee sporen: ofwel de man die haar de dag ervoor bedreigde zit achter haar familie aan ofwel haar man Sam is er met een ander van door. Tot het incident was Cassie ervan overtuigd dat ze een gelukkig huwelijk met Sam had, dus ligt het voor de hand dat ze voor de eerste optie kiest. In het vervolg van het verhaal komt Cassie tot de ontdekking dat er meer rond Sam speelt; waarvan Sam haar nooit iets verteld heeft. Dit had voor Cassie aanleiding kunnen zijn om te stoppen met haar zoektocht naar Sam, maar dat past niet in haar karakter, want zij is een doorzetter. Ze heeft zowel positieve als negatieve trekjes. Als ze zich ergens in heeft vastgebeten, laat ze niet meer los. Ze voelt zich schuldig over haar verleden en heeft daarnaast een sterke moederliefde. Het is knap hoe ze zich redt uit een situatie waarbij heel haar leven op zijn kop komt te staan.

Doordat het perspectief vanuit Cassie geschreven is, leest het verhaal gemakkelijk. Het is immers niet nodig te schakelen naar een ander perspectief. Er blijft lijn in het verhaal. Nadeel is dat de karakters van andere personen in het verhaal – en dat zijn er best veel – niet erg uit de verf komen.

Chavez blinkt uit in het schrijven van een thriller die snel is en voorzien is van twists. Het verhaal leest heel plezierig; het is goed geschreven en het boeit, omdat het vol actie zit. Het is gemakkelijk te volgen; alleen bij de ontknoping moet je meer geconcentreerd lezen, waarschijnlijk omdat deze nogal gezocht is en daardoor weinig geloofwaardig.

Reacties op: Verdienstelijk debuut

64
Geen slechte daad - Heather Chavez
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners