Advertentie
    Onno van Rijen Hebban Recensent

Stephanie en Patrick zijn gelukkig getrouwd. Patrick is een succesvolle architect, maar kan zich moeilijk concentreren, waardoor zijn werk eronder lijdt. Oorzaak zijn de kolieken van hun tweeling die hem en Stephanie uit hun slaap houden. Ook Stephanie voelt zich er steeds slechter door. Haar enige aanspraak is buurvrouw Hanna die ook een baby heeft. Hanna ziet dat een mooie vrouw de huizen in de buurt bekijkt. Dezelfde vrouw komt solliciteren bij Patricks zakenpartner. Patrick herkent haar als Erica Voss, een voormalige vriendin van Patricks eerste vrouw Lindsey, die tragisch om het leven is gekomen. Erica wil Patrick chanteren door te dreigen Stephanie en de politie te vertellen dat Lyndsey niet per ongeluk is omgekomen, maar door Patrick is vermoord en dat Erica en Patrick een affaire hadden zonder dat Lyndsey dit wist.

Erica is manipulatief, hebzuchtig en meedogenloos. Zij is zelfverzekerd, heeft oog voor hoe mensen reageren en kent geen scrupules om haar doel te bereiken. Erica blijkt allerlei trucs in huis te hebben om haar zin te krijgen, waardoor Patrick in een steeds penibeler situatie terecht komt. Naast deze verhaallijn zijn er er nog andere karakters en subplots. Deze hebben betrekking op Niall, de zakenpartner van Patrick, en zijn vrouw Nancy en op Cheryl, de moeder van de geadopteerde Devin.

Shari Lapena kreeg inspiratie door een nieuwsbericht over iemand die na een sneeuwstorm zijn auto uitgroef, terwijl zijn vrouw en kind in de auto zaten om warm te blijven en per ongeluk stierven aan koolmonoxidevergiftiging. Ze bedacht dat dit een perfecte manier is om van je vrouw en kind af te komen. Dit werd de basis voor The End of Her. De schrijfster is bedreven in het ondermijnen van gezinsrelaties. Immers, niemand is perfect, waardoor het haar goed lukt om mensen in een relatie tot waanzin te drijven. Het ligt dan voor de hand dat zij houdt van thema’s als chantage, bedrog, wraak en moord. The End of Her is van het zelfde goede niveau als haar boeken The Couple Next Door (2016) en Someone We Know (2019).

Reacties op: Ondermijnen van een relatie

1
The End of Her - Shari Lapena
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners