Advertentie
    Onno van Rijen Hebban Recensent

Rachel Krall gaat na twee succesvolle seizoenen van haar podcast Guilty or Not Guilty naar het plaatsje Neapolis om podcasts te verzorgen over een proces, waarin de zwemkampioen Scott Blair terecht staat voor de verkrachting van Kelly Moore, de kleindochter van de politiechef. Maar voordat ze hieraan kan beginnen, krijgt ze bericht van een meisje, genaamd Hannah. Ze vraagt Rachel de dood van haar zus Jenny in Neapolis vijfentwintig jaar geleden te onderzoeken.

Het verhaal bevat daarmee twee mysteries. De schrijfster weet de twee verhaallijnen die vanuit de perspectieven van Rachel en Hannah worden verteld, kundig met elkaar te vermengen. Hannah vertelt hetgeen in het verleden heeft plaatsgevonden in de vorm van van brieven en e-mails die ze tijdens het proces naar Rachel stuurt. Rachels onderzoek wordt afgewisseld met transcripties van haar podcastafleveringen over het proces. De karakters zijn goed uitgewerkt. Rachel is zelfverzekerd, nieuwsgierig en analytisch. Ze is op zoek naar de waarheid rond beide zaken en probeert daarbij objectief te blijven.

The Night Swim is een totaal ander boek dan haar vorige boek The Escape Room dat een uitermate sterke thriller was. The Night Swim confronteert door aspecten rond het onderwerp verkrachting te behandelen: het beschuldigen van het slachtoffer door de dader, het uit den treure laten getuigen door het slachtoffer, waardoor deze het opnieuw beleeft, het leggen van de bewijslast bij het slachtoffer, reputaties van betrokkenen en reactie vanuit de gemeenschap. De auteur behandelt deze onderwerpen met respect en geeft een goede weergave van hoe slachtoffers worden behandeld tijdens het proces en door de samenleving. The Night Swim is van begin tot eind een meeslepend en aangrijpend boek.

Reacties op: Meeslepend

2
The Night Swim - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners