Advertentie

Als het prentenboek De reis van het dromenkind in mijn handen ligt, toont de magie zich direct. De groenblauwe avondlucht vol sterren van zilver foliedruk, het liefdevolle silhouet omgeven door warme kleuren én de afbeelding die doorloopt naar de achterkant. Nog onwetend wat voor impact dit boek op mij zal hebben, begin ik nieuwsgierig te lezen.

Scenarioschrijfster Irena Brignull heeft, met beschrijvende teksten, een subtiel en sprookjesachtig prentenboek geschreven over een onderbelicht onderwerp in de kinderboeken-wereld. Samen met de prachtige en herkenbare illustratietechniek van Richard Jones wordt het leven van een 'dromenkind' geschetst.
Een jong meisje observeert de natuurlijke en vredige wereld om haar heen en stelt haar moeder dan de vraag: "Waarom hebben alle dieren een moeder én een vader, maar ik niet?". Als haar moeder hierop een ontoereikend antwoord geeft, besluit het meisje op zoek te gaan naar de oorsprong van haar bestaan. En met wat aanwijzingen uit het bos komt het meisje er uiteindelijk achter wat écht belangrijk voor haar is... haar gezin.

De woorden, op de vier voorlaatste bladzijdes van het boek, komen gedragen over en nodigen je uit om de betekenisvolle platen gewoon in stilte te bekijken. Om vervolgens bij de samengestelde gezinnen op de allerlaatste bladzijde een discussie los te laten barsten. Want een gezin is een gezin, in welke vorm dan ook!

Reacties op: Voor gezinnen, in welke vorm dan ook

2
De reis van het dromenkind - Irena Brignull
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,95
E-book prijsvergelijker