Aangename thriller

Oscar Oscar
4 mrt 2022

Als commissaris Jari Paloviita erachter komt dat hij het slachtoffer (Rami Nieminnen) van een brute moord nog van vroeger kent die hem in zijn jonge jaren het leven heeft zuur gemaakt en dat de waarschijnlijke dader zijn vroegere boezemvriend (Antti Mielonen) is. Wordt Jari verscheurd door twijfelt of hij Antti moet helpen wat hij hem ook verschuldigd is of dat hij de richtlijnen moet gaan volgen als agent en hem ter verantwoording roepen.

Ik zat meteen in het verhaal en dat komt met name door de prettige schrijfstijl van Tuominen, hij heeft ook een leuk en interessant plot bedacht. De uitstraling van het boek is ook mooi en maakte mij nieuwsgierig naar het verhaal. De verschillende personages heeft hij zeer goed uitgewerkt en je leeft ook echt met ze mee ondanks dat ik sommige keuzes die ze maakten niet echt kon begrijpen. Enige minpuntjes vond ik dat de echte spanning een beetje ontbreekt en het einde vond ik niet heel bevredigend.

Tot slot: ik denk dat dit boek een breed publiek zal aanspreken, omdat dit een mooi interessant verhaal is wat niet al te gruwelijk is en bovendien het leest zeer prettig. Op de omslag staat Rivierdelta 1, dus hoogstwaarschijnlijk komen er nog meer delen uit in Nederland.

Meer recensies van Oscar